Tuesday 5 February 2008

Na kajaku po rece Goolang v Nove Anglii






Poslednich par dnu jsme stravili v Nove Angliii, ktera lezi ve state Novy Jiznim Wels. Vlastne jsme sem dojeli tak trochu nahodou, kdyz jsme se snazili ujet frmolu lidi kolem pobrezi a netusili jsme,ze jsou tu tak krasne reky na sjezd. Prvni dva dny jsme trenovali na perejich u taboriste, kde jsme kempovali. Reka Gollang se pak postupne za 2 dny deste rozvodnila a bylo to opravdove rodeo na vode. Musim rict,ze jsem se bala nejen o Scotta (kterej naposledy sedel na kajaku pred 20-ti lety), ale i o sebe. Byla jsem rada,ze jsem mela vestu a helmu. Reka byla hodne uzka a dost se klikatila, takze jsme nevedeli co nas ceka za zatackou...spadlej strom, splav??...navic se valila takovou rychlosti, ze bych mela co delat zastavit a ani nebylo kde, brehy byly totalne zarostly kroviskama. Proste, byla jsem rada, kdyz jsme dojeli do finise a zvladli to bez ujmy na zdravi. Adrenalin to teda byl!

Zatoka Byron Bay




Byron Bay lezi na nejvychodnejsich cipu kontinentu. Je to mala zatoka uz v Novem Jiznim Welsu, s prekrasnymi plazemi. Kolem pobrezi je spousta kavaren a baru...opravdove prazdninove letovisko.

Gold Coast - Jedno z nejnavstevovanejsich pobrezich na vychode Australie


Kdyz se rekne Gold Coast a Surfers Paradise (coz je raj serfaru), kazdymu poradnymu australanovi se rozsviti ocicka...joooo tam je to bomba....pro nas to bylo jen dalsi mesto, ktery se tahlo pres 40 km podel pobrezi a jak je videt...hotel na hotelu...a serfovat neumime, takze jsme si mohli maximalne zablbnout ve vlnach...

Navsteva zooparku v Brisbane