Tuesday 6 November 2007

Australska Goanna - takova vetsi jesterka

Malej sladkovodni krokodyl


Tyhle priserky prej nekousou.Vetsinou se schovavali ve vode a nebo se chladili ve stinu. Videli jsme jich spoustu v kanonu Windjana, ale moc blizko jsme se nepriblizovali, kdyby byli nahodou
meli hlad...

Na vylete do hor s jednim z mistnich "domorodcu"....pesky i autem...



Nase soukroma vana ...voda byla krasne teplounka

Kopecku je tady nemalo...fotky jen od silnice



Cestou do Bungle Bungle


Tenhle vodni zivel (jedna z jejich "ricek") nam zbranil dojet do narodniho parku Bungle Bungle. Byli jsme hrozne zklamani, ale nechteli jsme to riskovat s nasim autickem. Voda bylo po vcerejsi bource az metr hluboka a na dne hrozny balvany.

Wolfe Creek

Tohle je krater po meteoritu (druhy nejvetsi na svete), ktery tu spadl asi pred 30000 lety a udelal diru do zeme, ktera kdysi mela asi 120m. Dneska uz je to zarostly zeleni. V prumeru krater meri asi 850 metru. Dodrncali jsme se sem 130km po sileny ceste, ktera nam trvala pres 3 hodiny. Scott to strasne chtel videt, protoze se tady natocil nejakej horor a on ho videl v kine, nez jsme odjeli do Australie. Kdyz jsme sem dorazili kolem 2.hod odpoledne, venku bylo asi 50 stupnu a myslela jsem, ze me to hned polozi. Museli jsme se ale projit okolo, kdyz uz jsme se tahli takovou dalku. Nebylo tady ani zivacka, jen kravy, klokani a my dva blazni!

Jeskyne Tunnel Creek





Jeskyne vede asi 1km pod skalani a vyvera v udoli na druhe strane. Sli jsme to s baterkou prozkoumat a bylo to opravdu stezska odvahy. Museli jsme se brodit potokem, ktery byl misty az po stehna hluboky a voda byla pekne studena. Na stenach jeskyne viselo spoustu netopyru a delali pekny povyk. Taky jsme meli strach, jestli tam nebudou krokodyli. Severni Australie je uzemi krokodylu a jsou vlastne vsude kolem vody. Tady v Kimberly hlavne ti sladkovodni, ktery dorustaji "jen" do delky 3m a jsou pry neskodni, kdyz je lidi nechaji napokoji.

Kanon Windjana v Kimberley







Dinosauri slapota


Kimberley